Pošalji rad info@mojemjestoeu.ba

Pripreme učenika za studijsko putovanje u Brisel

  • Aktuelno / Vijesti / Pripreme učenika za studijsko putovanje u BriselPripreme učenika za studijsko putovanje u Brisel

Učenici koji su u okviru javnog natječaja i centralne debate, organiziranih shodno planu projekta "Moje mjesto u EU", 21. juna su u pratnji koordinatora projekta i svojih mentora posjetili Ured specijalnog predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini, te se dodatno upoznali s institucijama Evropske unije te procesima integracije BiH u EU.

Nakon posjete, učenici su s mentorima i koordinatorima projekta razgovarali o predstojećem studijskom putovanju, kao i izložbi koja će se upriličiti u Briselu, te se upoznali s detaljnim programom putovanja kao i izložbom najboljih radova koji su pristigli na javni natječaj.

Prisutnima se obratila Melika Arifhodžić, projekt menadžer, Medina Mehemdović-Mulalić, koordinator na projektu, Dževada Šuško, član projektnog tima, Amila Ibričević ispred Ureda Eu, te Seid Eminović, šef Odjela za srednje obrazovanje u Upravi za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ.

Učenici će na sedmodnevno putovanje kroz Evropu, na kojem je glavno odredište Brisel i institucije EU, krenuti 29. juna. Učenici će posjetiti Evropski parlament i upriličiti prezentaciju svojih pobjedničkih tema članovima Parlamenta u Briselu te iskoristiti priliku da razgovaraju s njima o svojim očekivanjima od pridruživanja EU.